tirsdag 28. juli 2009

Lilleputthammer

I dag har jeg vært på Lilleputthammer sammen med mitt yngste barnebarn og familie. Det er mange år siden sist jeg var der, og jeg ble gledelig overrasket over hvor fint det var blitt. Nå var det ikke lenger bare gata med de små bygningene, men masse andre aktiviteter for barna. Tog og veteranbiler, karuseller og hoppeslott og inne i bygningene var det også forskjellige lekerom. Noen av husene hadde også masse barnebøker, det var moro å gå gjennom de og mimre litt.

lilleputthammer 009 lilleputthammer 034

Det første som måtte prøves var veteranbilene. For en liten pike var det en drøm å få styre disse rundt og rundt.

lilleputthammer 004 lilleputthammer 006 lilleputthammer 008

Så var det en tur med pariserhjulet, men det ble med den ene turen, for mamma’n til Marion syntes det var litt skummelt.

lilleputthammer 012

Vi kjørte også den flotte karusellen som var der, og den turde bestemor også å kjøre. Vi kjørte to runder.

Men så fant vi en gravemaskin og en traktor og da var lykken fullkommen. Lille Marion er nemlig blitt bitt av interessen for kjøretøy. Nå er det ikke dukker som gjelder lenger, men alt som kan trille på 4 hjul og da særlig traktorer. Synes hun begynner å få det rette håndlaget allerede med spaker og ratt.

lilleputthammer 016

lilleputthammer 017 lilleputthammer 021 lilleputthammer 018 lilleputthammer 020

Inne i et av husene var det en ballbinge og det var moro for både store og små. Ser ut som det er veldig godt å slappe av litt der.

lilleputthammer 033 lilleputthammer 024

Vi fant også et stort hoppeslott og der er det ikke godt å si hvem som hadde det artigst.

lilleputthammer 045 lilleputthammer 046

Det var utrolig mye å ta seg til der og dagen gikk så fort. Små serveringssteder var det også plassert innimellom.

Vi kjørte også tog og det var stor stas da konduktøren kom og klippet biletten. Marion har nemlig også dilla på tog.

lilleputthammer 054

Bilde fra togkupeen. En fornøyd lite frøken med billetten i hånda.

Jeg vil anbefale alle med små barn som drar forbi Lillehammer å prøve og få tatt en tur innom Lilleputthammer. Marion er bare 2 år og hun storkoste seg. Vi var også heldige med været, strålende sol nesten hele dagen.

mandag 27. juli 2009

Prosjekter underveis

Bare en liten oppdatering av de største prosjektene mine.

div prosjekt 002

Kåpe i PT oppskrift. Grei å strikke og med masse forskjellige flettinger.

div prosjekt 004

Tunika i Lerke. Skal snart felle til ermer heldigvis. Er ikke noe glad i å strikke av garn med bomull. Synes det blir så tungt å strikke av. Denne går som en along inne på Hobbyboden.

div prosjekt 008

Og så har jeg begynt på en sirkeljakke til meg selv. Fant ut at jeg ville ha en jakke til skjørtet jeg strikket. Strikker denne i Silketweed og Tynn Alpakka fra Drops og sammen er disse to garntypene helt nydelig å strikke av.

onsdag 22. juli 2009

Sokker til Marion

Da har jeg strikket et par sokker til Marion. De er strikket i Mirasol så nå vil hun bli varm og god på beina. Oppskriften er tatt fra DSA's sokkehefte. Strikket i str. 2 år. Disse gikk det utrolig kjapt å strikke og det er bra, for hun trenger mange par til barnehagestart.

mandag 20. juli 2009

SIRKELJAKKE

Jeg falt helt for denne jakken som jeg fant mønster på inne på Ravelry og fant ut at den måtte jeg prøve. Mønsteret ligger gratis på Ravelry. Garnet jeg brukte var Classic alpakka fra Drops og den rosa biten er Karisma fra Drops. Skulle egentlig hatt noe annet enn Karisma, men det var det jeg hadde i hylla mi. Brukte pinne 4,5 og måtte derfor strikke en del omganger mer enn i oppskriften. Oppskriften gikk fra 0 – 4 år.

Den kanten som sto i oppskriften skjønte jeg heller ikke noe av, så derfor lagde jeg knotter rundt og det syntes jeg ble ganske fint. Men det var litt av en jobb å strikke disse knottene hele veien rundt.

sirkeljakke 001 sirkeljakke 006

Nå gjenstår det bare å se hvordan jakke ser ut på. Jeg har lyst til å strikke en slik til meg selv også. Så lettvint, ingen montering i det hele tatt, og rask å strikke.

søndag 19. juli 2009


Jeg har fått en ny bamse, denne gang fra Vibbedille og Wenche. Tusen takk skal dere ha begge to og dere får selvfølgelig bamsen i retur.
Nå synes jeg det begynner å bli vanskelig å plukke ut noen blogger som er finere enn andre, de er alle så fine, så derfor gir jeg denne bamsen videre til de som titter innom meg og ikke har fått den før med ønske om fortsatt god sommer.

fredag 17. juli 2009

Cashmere sokk

Da har jeg atter en gang begitt meg ut i sokkegalskapen. Denne gang har jeg strikket en sokk i Cashmere garn. Det er jo egentlig galskap å strikke sokker i cashmere, men det var bare for å prøve ut garnet at jeg gjorde det. Garnet er helt vidunderlig å strikke av og for en herlig følelse det er å ha sokken på foten. Den veier kun 20 gram. Hvor slitesterke de er, gjenstår å se.
Mønsteret fant jeg hos Pillen. Hun la ut bilde av sokkene sine på skryteveggen på HB og var så vennlig at hun forklarte hvordan hun gjorde mønsteret. Den ble vel bare tilnærmet lik hennes tror jeg.
sokk 007 sokk 005
Jeg hadde kun garn til en sokk, men kommer til å kjøpe et nøste til slik at jeg får et par. Flinke meg. Garnet har jeg kjøpt hos Det Mjuke.

torsdag 16. juli 2009

LILIUM MARTAGON - Martagon lilje

Det finnes nok ikke den ting man ikke får svar på i Bloglandia. Takk til Assa og Gunnemor i HB. Det har vært spennende å lese om planten og jeg har nå funnet ut at det er best å la den stå der den står i skyggen bak huset sammen med alt ugresset. Den er så utrolig vakker og jeg har bare denne ene planten.


Det er flere hentydninger til middelalderlig dyrkning av martagonlilje i Europa. I Norge kan den ha vært kjent allerede i 1622, på Sørlandet er martagonlilje avbildet på maleri fra Nes verk 1827/29 og kjent fra Kjos gård tilbake til ca. 1860.


Zwiebeln von Martigon er med på kvitteringane til Ludvig Rosenkrantz frå 1667. Martagonlilje ser ut til å ha føresetnader for å klara seg over lang tid i gamle hageanlegg, og lilja kan ha overlevt i hagen i over 300 år. Martagonlilja (Lilium martagon) har kransstilte avlange blad på ein stengel som kan vera ein meter høg. Blomen kjem i toppen av stengelen og har hengande raudfiolette eller kvite liljeblomar, der blomeblada krøllar seg oppover. Bladsettinga og forma på blomen er årsaka til at den i tillegg har namna kranslilje eller krøllliljeMartagonlilje høyrer til liljefamilien (Liliaceae).

onsdag 15. juli 2009

Hvilken plante er dette

I min hage dukker det stadig opp nye stauder. Huset er fra 1924 og det er nå min tredje sommer her. Det var spesielt et stort bed som var tettpakket av blomster og ugress. Første sommeren fikk jeg spadd opp og plantet om en del planter for å skape litt bedre plass, men i fjor dukket det opp nye spennende planter som ikke var der året før. Blant annet to praktfulle Hostaer som jeg har fått omplantet til et mer passende sted. Dessuten et nydelig lilla slør og noen orange knapper på lang stilk som jeg aldri har sett før. Likeledes noen nydelige hvite knapper.

Det er også en del liljer her, de vanlige orange, men det er en til som er alldeles nydelig. Jeg vet ikke hva det er, om det er en lilje eller en blomst, og jeg tør ikke spa den opp heller. Den står i skyggen mesteparten av dagen. Første året var det bare èn stilk med blomster, men i år er det ganske mange stilker, så den trives nok. Er det noen som vet hva slags plante dette er.

liljer 001 liljer 003 liljer 002 liljer 005 liljer 006

tirsdag 14. juli 2009

Mitt METAMORFOSE-skjørt

Så var skjørtet fra Feminin strikk ferdig. Det er strikket i Silketweed fra Drops og det gikk med 300 gr. på pinne 3,5 i størrelse L. Jeg valgte også å lage knyting i livet i stedet for strikk. Dette for å få en slankere livlinje, noe som trengs. Jeg droppet også heklinga mellom bordene, for garnet er helt pyton å hekle av. Jeg heklet bare en kant nederst for å stive opp kanten litt.

Jeg holdt på å gi opp mange ganger underveis. Garnet er tørt og rart å strikke av, som hyssing, men noe sa meg at det kanskje ble mykere etter vask. Og underet skjedde, før vask en rynkete, stiv og rar haug med strikketøy, noe som egentlig ikke lignet et skjørt, og etter vask et slankt, lett og elegant skjørt. Resultatet var bryet verdt faktisk. Lengden på skjørtet økte faktisk ca. 10 cm etter vask og det var også noe jeg håpet på.

skjørt 006 skjørt 010 skjørt 009

Nå gjenstår bare å få tak i et par thights til å ha under.

mandag 13. juli 2009

MARION 2 ÅR

I går feiret vi Marions 2 års dag. Se så nydelig hun er i sin nye kjole og med sløyfer i håret.

marion 2 år

tirsdag 7. juli 2009

Kjole til Marion

Kjole med rundfelling og mønster i Drops Design nr. 18-13. Strikket i Drops alpakka str. 3-4 år. Enkelt og greit mønster til en deilig alpakkakjole. Jeg brukte de fargene som er brukt i mønsteret for jeg syntes de var nydelige. Strikket på pinne nr. 3

kjole marion 005 kjole marion 008 kjole marion 009 kjole marion 006

Kjolen er nok altfor stor ennå, men forhåpentligvis blir den passe i løpet av vinteren.

søndag 5. juli 2009

To like føtter

Et helt par sokker er ferdige. Helt utrolig til meg å være. Strikket i Mirasol og helt nydelige å ha på føttene. Dette blir nok godsokkene mine.

sokker 2 003

fredag 3. juli 2009

Jakke til Marion

Dette er den første sommeren jeg vet om som jeg har måttet gå over til bomullsgarn på grunn av varmen. Har strikket en liten Bolero/jakke til Marion i Mandarin Petit.

Strikket på pinne nr. 3 i str. 2 år. Det gikk med litt over ett nøste. Oppskriften var veldig enkel og resultatet vellykket. Fra hefte Mandarin Barn 0904.

Fant også noen gamle knapper formet som skipsratt som jeg syntes passet på en slik liten sommersak.

jakke marion 004

onsdag 1. juli 2009

Nytt garnkjøp - ren luksus

I dag kom den en liten garnpakke til meg i posten. Fra Det Mjuke.

Oppdaget dette firmaet i forbindelse med annonsen til Mauds garnfestival og da måtte jeg selvfølgelig prøve det. Først kjøpte jeg et nøste silke, men det var så tynt at jeg må nok strikke i dobbelt garn. Har tenkt å bruke det til en topp jeg holder på med. Derfor måtte jeg ha et nøste til og bestilte da samtidig et nøste cashmere og to nøster blanding av merino og silke for å prøve de ut.

Silke og cashmere-garnet er dyrt, men litt må en jo unne seg av og til. Det er så utrolig mykt og godt. Merinogarnet ser også veldig spennende ut og det tror jeg faktisk kan passe til den boleroen jeg holder på med, men som jeg ikke har funnet riktig garn til.

garn 002

Det er superrask levering fra Det Mjuke og veldig hyggelig respons på email. Tror nok det blir mye garnkjøp derifra. Mange flotte farger har de også + en hel haug med annet garn.