tirsdag 19. april 2011

Livstykke fra Geilsk (15)

Jeg skulle vel egentlig ha vært ute i hagen og jobbet litt, men det er jo så mye mere moro å sitte og strikke. Litt har jeg faktisk gjort i hagen også, 5 sekker fulle med løv.
Det var deilig å gjøre ferdig et plagg til meg selv, faktisk en stund siden nå, og jeg ble skikkelig fornøyd med denne toppen. Garn og mønster kjøpte jeg på strikketuren jeg var på til København. Mønsteret er Livstykket fra Geilsk med Geilsk tre-trådet bomull og ullgarn. Dette var virkelig et nydelig garn, så selv om jeg ikke er så veldig glad i bomullsgarn, så funket dette.  Det gikk med 200 gr garn, strikket på pinne 3,5. Litt plunder med oppskriften hadde jeg til å begynne med, synes det er mye lettere å strikke etter engelske oppskrifter enn danske, men det gikk seg til.

geilsk 005 geilsk 008

fredag 15. april 2011

GOD PÅSKE

Så ble det da noen påskeharer på meg også. Jeg var på strikkekafe hos MorGrethe på onsdag og så disse søte påskeharene og da klarte jeg ikke å stå imot. Oppskriften er fra Drops og de var kjempelette å strikke. Strikket i Merino Ekstra Fine og Kid Silk.


Da vil jeg bare få ønske alle mine venner i Bloglandia en superflott påske med masse deilig strikketid i solveggen.

GOD PÅSKE

søndag 3. april 2011

(14) Her snakker vi Roooosa,

skikkelig rosa til mitt yngste barnebarn som elsker rosa. En søt liten sommerkjole som også vil lune litt da den er strikket i meiseull i fargen Tutu. Jeg ble litt forskrekket da jeg oppdaget at det var litt fargeforskjell på nøstene, men jeg trengte litt mer enn ett nøste, så da var det ingen vei utenom. Tror ikke det gjør så mye, for garnet har en svak stripeeffekt uansett.
For at den ikke skulle bli så altfor rosa, la jeg inn noen border i et mørkere garn og det husker jeg selvfølgelig ikke navnet på (ja, fargen altså mener jeg). Mønsteret fant jeg på Ravelry og den er strikket ovenfra og ned.