søndag 24. februar 2013

Sjalet Alexandra

Tenk at jeg har klart å strikke et trekantsjal helt på egenhånd og helt uten hjelp. Jeg hadde vel ikke klart det hvis ikke oppskriften hadde vært så tydelig og med chart både for venstre og høyre side. Sjalet heter Alexandra og jeg har strikket det i Angoraull fra Nøstebarn, et herlig garn. Dette ble et digert sjal, men jeg brukte allikevel kun 110 gr garn.


Den gamle  PC'n min takket for seg på mandag, så da var det bare å hive seg rundt og skaffe en ny. Det er ikke bare bare å få ny PC og tro den kan brukes tvert. Ting tar tid og det tar også tid å lære seg å bruke et nytt verktøy, men nå ser det ut til at det meste er på plass. Det er bare eposten som ikke fungerer helt som den skal enda, men jeg fant en nødløsning der også slik at jeg nå iallfall kan lese epostene som kommer inn. Det siste jeg har gjort var å få installert skriver slik at jeg får skrive ut det jeg trenger. Hadde egentlig tenkt meg en tur ut i dag siden det er slikt strålende vær, men de fleste var opptatt med sine egne ting, så da ble det heller dataløsninger og installering av skriver. Jeg må si jeg blir ganske stolt hver gang jeg klarer å løse et dataproblem på egenhånd.


lørdag 16. februar 2013

Mere sokker

Her går det i skikkelig tett forkjølelse og sokkestrikk om dagen, det har vært det eneste jeg har orket å strikke mens feberen herjet i kroppen. Nå er heldigvis feberen borte, men jeg nyser og hoser og snørrer verre, og dette er vel resultatet av å ha vært ute blandt folk igjen. Jeg har hatt noen jobbedager på min gamle arbeidsplass og mere skulle det ikke til før jeg ble smittet, nei, den eneste løsningen til å unngå slikt er nok å være eneboer :)

Så til sokkene. Jeg har strikket mine første Cookie A sokker og de var ikke på langt nær så vanskelige som de så ut til. Mønsteret heter Pointelle og de er strikket i Wollmeise Twin i fargen Babe på pinne2,5. Totalt garnforbruk 90 gram. Siden jeg er med i en sokkealong på Uformelt fant jeg ut at jeg like godt kunne kjøpe hele eBoka hennes på 19 mønster, i stedet for bare å kjøpe det ene. 19 mønster og boka er på hele 173 sider!!!
















Jeg holder også på med et par mysteriesokker til. Det er Bittami som har en rødstrømpealong inne på Facebook. Jeg kommer vel i mål med de etterhvert også, for der gikk jeg tom for garn, men nå ser det ut til å ha løst seg.

Ønsker dere alle en nydelig og forkjølelsesfri helg.

søndag 10. februar 2013

Snowflake


 Jeg hadde faktisk helt glemt hvor deilig Mirasol fra DSA er å strikke med.  Jeg hadde hatt lyst på denne genseren lenge, synes mønsteret var nydelig men klarte ikke helt å bestemme meg for hvilket garn jeg skulle bruke. Nå er jeg veldig glad for at jeg valgte Mirasol, det ble en deilig genser å ha på.


Modellen heter Snowflake og den er strikket på pinne 3,5. Det gikk med kun 335 gram garn, så jeg har fortsatt nesten 3 nøster igjen på lager.




Genseren er strikket top-down og her har jeg blokket overdelen før jeg strikket videre. Fant ut at jeg måtte gjøre det for å se hvordan størrelsen ble.

tirsdag 5. februar 2013

Mine flotte hagefugler - fasan

Ikke før har gradestokken krøpet under null senhøstes, så kommer de vandrende i flokk og følge. Lurer egentlig på hvor de holder til sommerstid, for da er de aldri å se.


For en praktfugl Fasanen er og det er utrolig fasinerende å sitte og studere de. I fjor var det ei Fasanhøne som skilte seg ut både når det gjaldt farge og oppførsel, i år er det en hanne. Den har helt andre farger enn de andre, så om det er fordi den er gammel eller fordi den er for ung til å ha fått riktige farger, det skulle vært artig å visst. Bare se, litt dårlig bilde men han synes da. Han mangler den hvite ringen rundt halsen og over øynene og er mye mørkere i fargen.





Skjæra blir lita i forhold til disse.
Når jeg tok disse bildene, så var det 5 høner og 4 haner.












Det er ikke busken det brenner i, men peisilden som speiler seg i vinduet. Jeg oppdaget det ikke før jeg lastet inn bildene, men jeg synes det ble litt stilig.
Når det gjelder øvrig fugleliv vinterstid så er det heller lite variert her jeg bor, til tross for at jeg bor like i nærheten av et fuglereservat så er det stort sett kun pilfink, gulspurv og noen enkle meiser samt skjær og kråke.

Så over til noe annet, nemlig strikking :) Jeg har strikket et par pulsvanter som jeg kan anbefale på det varmeste. De var kjappe å strikke og for en gangs skyld pulsvanter med en fasong som sitter godt rundt håndleddet. De skal egentlig strikkes på pinne 5, men jeg hadde noe Drops Classic alpakka liggende så mine er strikket på pinne 4. Det gikk med hele 45 gram garn.