søndag 27. september 2015

Jakke

Jakke til nesteldste barnebarn er overlevert, og selv om oppskriften var utrolig teit, så ble jentene veldig fornøyd og det er hovedsaken.


Den er strikket i samme garn som den forrige jeg blogget så jeg skriver ikke noe mere opplysninger om den her. Jeg er bare så uendelig glad for at jeg klarte å få de ferdig.

Nå har jeg begynt på jakke nr 3, for klart at 8-åringen må ha lik jakke som sine søstre, men der lager jeg mønster selv.

Jeg må jo også vise frem garnet jeg har fått spunnet av hundeull, har helt glemt å gjøre det.  Det er nydelig å strikke av og blir deilig mykt.



torsdag 10. september 2015

Jakker til barnebarna

Endelig er disse marerittjakkene ferdige. En så klønete oppskrift er det lenge siden jeg har vært borti, men siden jentene selv plukket ut oppskriften, så valgte jeg å fullføre de. Det er ikke så ofte de ønsker seg noe strikket, så da er det moro når det først skjer.


Her er link til oppskriften. Jakkene er strikket i Alpakka Ull fra Sandnes og det gikk med 426 gr. Jeg har også strikket en i mørk grå men den er ikke overlevert enda. Nå har jeg bare igjen å strikke ei jakke til den nest yngste jenta, men der har jeg funnet ei skikkelig oppskrift (hvis jeg bare finner den igjen) og ganske lik denne jakka her. Det er jo veldig viktig for en 8-åring å være lik sine to eldre søstre.

Til slutt et magebilde, der ligger mitt oldebarn og koser seg :)