mandag 18. august 2008

Et matminne fra barndommen

Min sønn er utrolig glad i mat og en mesterlig kokk. Av en eller annen grunn har han de siste månedene flere ganger pratet om klubb og duppe som min mor lagde. Dette var jo vanlig hverdagskost før i tiden og det var sånt som mødrene slumpet sammen uten oppskrift.

Via en god nabo har jeg endelig klart å finne frem til en oppskrift.
1 kg rå potet revet, 100 gr sam.hvete, 50 gr rugmel og 1 ts. salt. Etter at potetene er raspet siles vannet som danner seg fra. Mel og salt røres inn. Has i kokende vann med en skje. Kokes i 3 - 4 ltr. vann saltet med 3 - 4 ts salt. Må kokes en god stund. (Jeg er litt usikker med hensyn til sam.hvete. Tror mamma bare brukte rugmel). Spises med sukker på.
Når det gjelder duppa så blir det vel bare å lage en vanlig halvtykk saus med surmysmør. Den må kanskje smakes til med sukker og salt.

Det er litt merkelig dette med barn og bestemødre. Bestemors mat er bestandig best av en eller annen grunn.

Ingen kommentarer: