mandag 29. august 2011

Skjerfet Meadowbrook

Det blir vel litt kjedelig dette her med det ene sjal/skjerfet etter det andre, men jeg har liksom vært inne i en slik stim nå. Dessuten har Stephen West så mange fantastiske modeller, så det kommer nok flere :)

Dette er også strikket i Wollmeise i fargene Ebenholtz, Fritzi Frizzante og Golden Pear. Den Fritzi'n er en av de vakreste fargene jeg har sett på lenge, så den må jeg prøve å få tak i mere av.
Skjerfet er strikket på pinne 3,5 og det gikk med ca. 210 gr garn. Det var så vidt jeg hadde garn nok av det brune, enda jeg strikket så fort jeg kunne, men heldigvis hadde jeg et lite 10 grams nøste liggende slik at jeg fikk nok. Av og til lønner det seg å ta vare på smånøster.



I går kveld startet jeg med noe i rosa og brunt, men det er litt hemmelig så jeg kan ikke si hva det skal bli. Håper dere får en fin uke alle sammen.

fredag 26. august 2011

shetland triangel sjal

Det blir mange sjal nå, men jeg klarte da å bli ferdig med mitt Shetland Triangle Shawl med god hjelp fra strikkedamer i hele Norge, noe jeg skrev om i et tidligere innlegg.
Sjalet er strikket i Silkeull fra Nøstebarn, et helt fantastisk sjalsgarn spør du meg. Nydelig å strikke av og deilig og mykt blir det.
Det gikk med 70 gr garn og jeg strikket 13 rapporter.


Jeg har jo ikke helt glemt den vesle frøkna vår heller da, klart at hun også må få et lite sjal. Dette er strikket i BabySilk fra DSA som også er et absolutt herlig garn, faktisk et av mine favorittgarn. Her gikk det med sånn ca 30 gr.


Nå holder jeg på med et skjerf til av Stephen West, synes han har noen fantastiske mønster og egentlig er jeg mer skjerftype enn sjalstype, men jammen er det et drøyt stykke arbeid å strikke et langt skjerf.

Så håper jeg dere alle får en fantastisk helg med flott høstvær og masse inspirasjon til å strikke flotte ting.

tirsdag 23. august 2011

Mystery Shawl KAL

For første gang så har jeg meldt meg på en along inne på Ravelry og det var utrolig morsomt. Denne gangen var det et mysterie sjal av Stephen West og vi visste ingenting annet enn at det skulle bli et sjal. Et nytt clue skulle vi få hver uke, 4 ialt.
Her er resultatet og jeg ble veldig fornøyd. Stephen West har utrolig mange flotte sjal/skjerf.
Jeg brukte Wollmeise 100% i fargene Silberdiester, Grønnfink og Turkis (turkisfargen er mye mørkere og skarpere enn bildet viser) og det gikk med 100 gr garn. Pinne 3,5





Dette var første cluet, ikke store biten og på langt nær nok til å se hvordan sjalet skulle bli. Akkurat nok til å pirre nysgjerrigheten.









Clue 2, nå kunne vi se litt mer av sjalet, men det var fortsatt spennende hvordan resten skulle bli.














Clue 3, endelig kunne vi se hvordan sjalet ville bli. Her kunne vi repetere clue 2 og 3 hvor mange ganger vi ville, alt ettersom hvor stort vi ville ha det. Jeg valgte å strikke small, for det begynte å bli ganske mange masker på pinnen og jeg er heller ikke fan av så store sjal.

Da clue 4 kom fikk vi også et valg, vi kunne enten strikke ensfarget kant eller gjøre slik som jeg har gjort, med litt mønster på kanten. Jeg er glad jeg valgte det, for jeg synes det ga sjalet det lille ekstra.

Det har virkelig vært morsomt å være med på en slik KAL, og kommer det flere, så hiver jeg meg nok med.


lørdag 20. august 2011

Stoff til veske

Jeg har i lengre tid gått med planer om å sy en veske til bunningen min. I dag har jeg fått tak i stoff og er i den syvende himmel. Er det ikke vakkert. Vet ikke om jeg vil klare å klippe i det da.




tirsdag 16. august 2011

Snart er vinteren her

og da trenger vi litt votter og sokker, ikke sant. Det er vel det skikkelige bestemødre skal strikke til barnebarna, så nå føler jeg at jeg har vært virkelig flink. De røde sokkene er August-Dussene på Uformelt. Vottene er strikket etter dette mønsteret og det var et helt supert mønster, ikke at jeg har så stor erfaring da, det er visst det første votteparet jeg strikker i liten størrelse. For de som ikke er på Ravelry, finnes mønsteret her.

 Strikket i meis i fargen Ruby Thursdag. En virkelig lekker rødfarge. Sokkene heter flutet banister og har et enkelt men effektfullt mønster.

 Strikket i Fargen Tutu, meis


Vottene er strikket i BabySilk fra DSA og det gikk med ca 20 gr garn. Jeg tenkte selvfølgelig ikke på å træ perlene på tråden før jeg begynte å strikke, så jeg måtte sy de på etterpå. Det er litt for tungvint og ikke blir det like pent heller.

mandag 15. august 2011

shetland triangel shawl

Som dere vel har fått med dere, så hadde jeg bestemt meg for aldri mer å prøve på et trekantsjal, men når en hel gjeng med damer anført av AnitaK bestemte seg for at nå skulle jeg lære å strikke sjal, så var det bare å gi seg over.

Jeg ble ganske så paff da jeg fredag før helga logget meg inn på Uformelt og fant en tråd "Wigdis trenger medstrikkere til Shetland Triangel". Plutselig var damer fra hele Norge engasjert i å lære meg å strikke sjal og den ene gode forklaringen etter det andre kom. Jeg startet først med mørk lilla for det var det jeg hadde lyst på, men etter å ha rekt opp igjen noen ganger, skjønte jeg at jeg måtte ha mye lysere garn så jeg kunne se hva jeg gjorde.

At jeg har rekt opp og startet på nytt bortimot 15 ganger er ikke å overdrive. En av damene sendte meg et nytt chart hvor jeg kunne se begge sider av midtmasken og det hjalp, men fortsatt fikk jeg det ikke til. Hadde det ikke vært for at så mange engasjerte seg, hadde jeg kuttet ut forlengst. I går kveld bestemte jeg meg for at jeg skulle prøve en gang til, og hvis det ikke gikk da, så never more. Finito.  Startet i dag tidlig, rekte opp det jeg hadde gjort kvelden før, og hva skjer !!! Under over alle under, plutselig stemte alle masker perfekt.


TUSEN TAKK til dere alle som sto på for å lære meg  å strikke sjal og en spesiell takk til deg AnitaK som mente at jeg trengte et slikt sjal og som har humor nok til å starte en slik tråd.   

tirsdag 9. august 2011

Opera Gloves

Disse begynte jeg på i juli i fjor så det var på tide å bli ferdig med de. Oppskriften fant jeg Vogue vinter 2008/09 og det var en veldig god oppskrift. Var litt rart da å strikke fingrene først, så litt snodig ut med en bunt fingre liggende strødd utover bordet. Det var faktisk mye lettere å begynne med fingrene først synes jeg.
De er strikket på pinne nr. 2 og det er siste gang jeg strikker fletter på så tynne pinner. Det var tungt for fingrene mine. Det gikk med 110 gr garn i Wollmeise 100%, farge Safran.


 Det skal bli deilig til høsten med så lange hansker, da jeg nå begynner å få ganske mange kjoler og jakker med korte ermer.

Krookus cardigan (23)

Dette var et helt forferdelig mønster og spesielt chartet. Måtte gjøre masse justeringer hele tiden og til slutt strikket jeg for det meste etter bilder. Halsen lagde jeg også helt annerledes, for hvis jeg skulle ha fulgt mønsteret så hadde den startet langt ute på skuldrene.
Modellen heter Krookus og den er strikket på pinne 5. Det gikk med 450 gr garn
Garnet jeg brukte var Malsens Tweed fra Malsen og Mor. Syntes garnet var veldig tungt å strikke av, men det ble en god del mykere etter vask.


Til tross for alle problemer med denne tror jeg nok den kommer til å bli brukt mye, så nå er jeg glad for at jeg gjorde den ferdig istedet for at den gikk i søpla.