tirsdag 29. desember 2015

Flere sokker

Jeg er visst havnet skikkelig på sokkekjøret, rart til meg å være som ikke liker å strikke sokker.

Det ble et par nissesokker til svigerdatter og jammen klarte jeg å lure henne. Fikk et ønske fra henne før jul om disse nissesokkene og så lot jeg som om jeg trodde hun ønsket de til datteren og hun hadde blitt så skuffet over at jeg hadde misforstått :)
De er strikket i Smart.

Et par til som jeg ikke rakk å bli ferdig med til jul, men fikk gjort ferdig 1. dag er disse.

Mønsteret finnes her. Synes denne designeren lager utrolig flotte sokker og slike sokker er faktisk veldig moro å strikke. Disse er strikket i Wollmeise i fargen Palomino som viste seg å være en lekker farge selv om den så litt kjedelig ut uoppnøstet.

En lue rakk jeg også å få ferdig før jul, strikket i et Debbie Bliss Cashmerino DK garn som er helt kløfritt.




torsdag 17. desember 2015

Sokker i lange baner,

iallfall til meg å være som bruker ett år på å få ferdig et par. De hvite har jeg faktisk brukt 9 mndr på å få ferdig, så nå synes jeg at jeg har vært flink som har tatt sokk nr 2 på de andre parene straks den første var ferdig. Sokk nr 2 på de blå måtte jeg ta med en gang mens jeg husket hva jeg hadde gjort, for der var det en del jeg ikke skjønte av mønsteret og måtte gjøre min egen vri.



De hvite sokkene er fra boka Sokker av Bitta Mikkelborg og heter Merediths vår. De er strikket i Fabel og veier 61 gram.



De blå sokkene var veldig moro å strikke og oppskriften fant jeg på Ravelry. Disse er strikket i Wollmeise i fargen Taube og de veier 109 gr. Nå tror jeg at jeg skal strikke opp en del av meisene mine slik at jeg har et sokkelager for det er et nydelig garn til sokker.

Så fikk jeg plutselig et julegaveønske fra nest yngste barnebarn og da måtte det jo bare bli nissesokker på henne til jul. Disse er strikket i Smart, det er vel ikke det mest holdbare sokkegarnet men oppskriften var på Karisma og det fikk jeg ikke tak i sånn i farten, men de vokser jo så fort på beina at de er vel snart for små uansett.